Hvordan blir strømprisene i 2024?

Strømprisen i 2021 var den høyeste som var målt i statistikken noen gang, og i 2022 var strømprisen enda høyere, viser nye tall Elektrisitetspriser. Ekspertene mener at vi må smøre oss med tålmodighet i 2024.

Sist oppdatert: 21.01.2024

Hva mener ekspertene?

Regjeringen rapporterer at hovedgrunnen til de høye prisene er ikke overraskende at prisene på gass i Europa har skutt i været, spesielt fordi det kom mindre gass fra Russland fra høsten 2021. Nå begynner Europa sakte, men sikkert, å komme seg etter denne krisen. Vi kan forvente at strømprisene fortsatt vil være høyere enn vi er vant til i minst to år til, helt til 2025, ifølge NRK.

– Europas energisituasjon er sårbar i minst to år til. Det vil være stor sannsynlighet for høye strømpriser ut 2025, sier utvalgsleder Inge Gran.

NVEs prognoser sier vi kan vente en gjennomsnittlig strømpris i Norge på omtrent 80 øre per kilowattime i 2030, ekskludert nettleie og avgifter. Dette skyldes forventninger om fortsatt høye gass- og CO₂-priser i Europa. Truls Gulowsen fra Naturvernforbundet sier at denne prisutviklingen faktisk kan være bra for oss. Det kan være "sunt" å lære oss å bruke mindre energi og være mer økonomiske. Men han påpeker også at det er viktig med støtteordninger og tiltak for å hjelpe vanlige folk å tilpasse seg disse endringene.


Disse prognosene er en viktig påminnelse om viktigheten av energieffektivitet og kostnadsbesparende tiltak i norske hjem. Med tanke på de økende strømprisene, blir det enda mer relevant å vurdere smarte løsninger for energibruk.

Hvordan spare på strømmen?

Det er flere grep man kan ta for å spare på strømregningen, som å skru ned varmen i hjemmet eller dusje mindre. Selv om dette hjelper, finnes det måter å spare på regningen uten at det går på bekostning av komfort i hjemmet. Vi har funnet frem de løsningene som gjør det enklest mulig å spare på strømregningen uten å svekke komfort.


Spar energi med smartplugger.

Var du klar over at mange av apparatene i hjemmene våre bruker ganske mye energi selv når de er slått av? Det er forståelig at det er slitsomt å koble fra datamaskinen, kaffetrakteren og vannkokeren etter hver gang man har brukt dem, men smartpluggene lar deg gjøre dette uten å fysisk måtte fjerne pluggene fra stikkontaktene. Bare ved å skru av disse apparatene kan du i det lange løp spare opptil 15% strøm, noe som tilsvarer strømmen som brukes til hjemmets matlaging eller vask i løpet av et år.

kr
129
 
kr
kr
459
 
kr
kr
129
 
kr
kr
459
 
kr

Smarte lys gir både komfort og tar mindre strøm.

Et populært valg for å spare strøm er å erstatte de gamle lyspære med smarte lyspærer. Smarte lyspærer lar deg styre lyset i hjemmet over mobilen. På denne måten unngår du å sløse strøm når du glemmer å skru av lysene før jobb eller før helgens hyttetur. Ikke bare kommer pærene med energisparende funksjoner, men de bruker også mindre strøm enn en gjennomsnittlig lyspære. De gir deg også mulighet til å tilpasse stemningen i huset for en gitt kveld.

kr
229
 
kr
kr
199
 
kr
kr
199
 
kr
kr
229
 
kr

Smart oppvarming kan spare deg opptil 30% av strømregningen.

Oppvarming av bolig står vanligvis for opp til 70% av strømregningen og som følge av dette har det blitt et populært alternativ for nordmenn å installere varmepumpe, som et mer kostnadseffektivt alternativ til oppvarming. Likevel er det ikke mange som vet at man kan spare ytterligere 30% på oppvarming ved å innføre smarte rutiner til varmepumpa, og snart kan disse rutinene gjøres automatisk. Dette kan være som å skru ned varmepumpen når et vindu åpner, når man går ut av huset eller når huset har lagt seg. Du kan automatisere denne jobben, når vi lanserer Klima i mars, en ny AC-kontroller som automatiserer denne smarte oppvarmingen, og reduserer oppvarmingskostnaden med opp til 30%. Hvis du synes dette høres interessant ut, kan du lese mer om dette under.

Spar opp til 30% på strømregningen

Hous ønsker å være med på skiftet i norsk strømforbruk, og i mars 2024 er vi spente på å presentere et nytt produkt som gir deg mulighet til å spare opp til 30% på strømregningen knyttet til oppvarming og nedkjøling av hjemmet (og den ser fantastisk ut). For å bli oppdatert før produktet kommer i butikken, og få et ekslusivt tilbud ved lansering, gir vi deg gjerne dette på e-post.


Din innboks blir ikke oversvømt med e-poster :)

Andre innlegg