Hvordan Klima sparer deg strøm

Klima gir deg mulighet til å spare opp til 30% strøm på varmepumpen, men hvordan er det egentlig enheten fungerer?

Sist oppdatert: 01.04.2024

Varmepumpen din jobber unødvendig mye

Klima er basert på at mennesker i en hektisk hverdag ikke kan mikrostyre alt selv. Dette resulterer i en varmepumpe som står på mye oftere enn det som er nødvendig. Her er de største sløserne i dag:


- Pumpen varmer opp / kjøler ned et tomt hus.

- Pumpen står på mens et vindu er åpent, så den blir aldri ferdig å jobbe.

- Filteret er klogget og må jobbe ekstra lenge for hver økt.

- Pumpen står på om natten.


Derfor kommer Klima med funksjoner som bekjemper alle disse problemene, vi går gjennom alle funksjonene i denne artikkelen.

Ta kontroll fra telefonen

Klima overfører kontrollen på varmepumpen til din mobiltelefon. Uansett hvor du er kan du derfor endre temperaturen, slå den av/på, forvarme eller nedkjøle huset som du vil, og få tilgang til alle andre funksjoner. 

Unngå sløsing av energi med smarte tidsplaner

Klima gir deg muligheten til å opprette tidsplaner for oppvarming og nedkjøling. I stedet for å manuelt slå av pumpen hver gang du går ut av huset, og komme hjem til et for kaldt eller varmt hus, kan du sette spesifikke rutiner for når den skal slå seg av og på automatisk. 


Setter du for eksempel ned varmen om natten kan det gjøre en betydelig forskjell på strømregningen.

Helseovervåking for varmepumpen

Det kan være frustrerende når varmepumpen ikke fungerer som den skal – kanskje gir den mindre varme eller tar lengre tid enn normalt å varme opp rommet. Dette koster deg også dyrt i lengden. Med Klimas helseovervåking vil du motta varsler om ytelsesnegang, ofte forårsaket av noe så enkelt som et skittent filter. Dermed kan du utføre vedlikehold for små problemer før det fører til store utgifter. 

Guardian Mode – sett øvre- og nedre grenser

Guardian Mode lar deg sette grenser for husets oppvarming og nedkjøling. En varm sommerdag har noen stilt varmepumpen til den laveste graden mulig. Pumpen står og jobber hele dagen, og på slutten av måneden får man en dyr overaskelse. Dette er hvor Guardian Mode hjelper deg med å sette grenser for å unngå slike situasjoner. Dette gjelder også for AirBnB utleie, hvor gjestene ikke tar hensyn til dine strømregninger. Da er det gull verdt å kunne sette grenser på hvilke temperatur huset kan være.

Geosensing og vindu-sensor

Med Klima behøver du ikke bekymre deg om du glemte å skru ned varmepumpen når du løp ut døra eller om et vindu ble stående åpent. Den kan merke om huset står tomt med geo-sensing, eller om et vindu står åpent og kjemper om temperaturen. Deretter får du varsel på mobilen din som minner deg på at den står på unødvendig.

Overvåk strømforbruk

Klima måler hvor mye energi som forbrukes i kroner, og gir en estimering av den forventede strømregningen for oppvarming for en gitt periode. Dette gir en praktisk oversikt over husholdningens energikostnader.

kr
1,699
 
kr

Andre innlegg